CE-märkning av tryckbärande anordning enligt kraven i PED

För dig som vill veta hur CE-märkning, produktansvar, tekniska krav och krav på dokumentation hänger ihop reder vi ut begreppen. Kurserna vänder sig till projektledare, konstruktörer och projektingenjörer inom tillverknings- och processindustri och andra som blir inblandade i större eller mindre upphandlingar av produkter och system.

Klicka här för att läsa mer om
CE-märkning av tryckbärande anordning enligt kraven i PED.

Kursinnehåll

Både EU:s många produktdirektiv och vår nationella lagstiftning påverkar konstruktion och tillverkning vid projekt för nybyggnad och ombyggnad inom industrin. För dig som vill veta hur CE-märkning, produktansvar, tekniska krav och krav på dokumentation hänger ihop reder vi ut begreppen. Exempel visar kraven och vilka möjligheter du som köpare eller tillverkare har att påverka dessa vid upphandling.


Målgrupp

Kurserna vänder sig till projektledare, konstruktörer och projektingenjörer inom tillverknings- och processindustri och andra som blir inblandade i större eller mindre upphandlingar av produkter och system.


Kursmål

Deltagarna ska kunna göra klassning enligt PED. De ska också förstå vad föreskriften säger om material, svetsning, hållfasthet och provning. De ska framför allt ha insikt i vad det innebär att ta på sig tillverkaransvaret för en produkt och de dokumentationskrav detta innebär.

Kommande tillfällen i

Stockholm

Kiwa Swedens Kontor
2022-05-18 - 2022-05-19
13 000 kr exkl. moms